Tarieven

Massages

Een professionele massage helpt u bij het verbeteren van de conditie van uw lichaam en zorgt voor een weldadig gevoel van ontspanning. Deze heilzame behandeling van spieren, gewrichten, huid en onderhuids bindweefsel zorgt voor:

  • complete ontspanning van lichaam en geest,
  • goede voorbereiding op fysieke inspanning,
  • herstel van het lichaam na inspanning, zware arbeid of sport.

De massage is ook gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht en heeft een sterk ontgiftende werking. Dit kan versterkt worden door het gebruik van aromatherapie tijdens de massage.

Massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar ook voor iedereen die in deze hectische tijd even los wil komen van de dagelijkse werkdruk of stress.

Omdat mensen uiteenlopende klachten hebben, zijn er ook verschillende massagetechnieken.

Ruwweg onderscheiden we vijf vormen van massage:

  • frictie – stevige massage op één plaats, vaak in cirkelvormige bewegingen om “knopen” (verklevingen van bindweefsel en spieren) te verhelpen.
  • petrisage – kneden van bijvoorbeeld de schouders.
  • effleurage – rustige, lange strijkingen over de hele rug.
  • vibratie– schudden van bijvoorbeeld de kuitspier bij stijfheid of kramp, waardoor spieren los komen.
  • tapotage – kloppen op de huid ter bevordering van een goede doorstroming.

HOOFD

Dagelijkse inspanningen brengen vermoeidheid met zich mee. De spanning hoopt zich in ons hoofd op. Hoofdmassage zorgt voor een gevoel van rust en ontspanning die zich over het hele lichaam uitbreidt en waarbij opgekropte emoties kunnen vrijkomen.

RUG

Rugpijn is vaak het gevolg van een verkeerde houding, maar ook psychische stress is van invloed. Massage kan bij pijn aanzienlijke verlichting geven. Zachte strijkingen over de rug, die de energiestroom in het lichaam stimuleren kunnen gecombineerd met klassieke massage waarbij het weefsel (huid, spieren, lymfen) wordt gekneed met specifieke massagegrepen. Deze heilzame behandeling heeft een sterk ontgiftende werking op het lichaam, die versterkt kan worden door gebruik van aromatische oliën.

BENEN

Door een sportprestatie of een recreatieve inspanning kunnen de beenspieren overbelast raken. Spierknopen in bil of bovenbeen hebben dan vaak een pijnlijke uitstraling op de quadriceps, de hamstrings en op de kuitspieren. Kramp, een verkeerde beweging of blessures kunnen veroorzakers zijn van pijn. Stevige, diepwerkende massagegrepen geven dan verlichting en ontspanning. Massage van de benen is een goede warming up vóór het sporten en vermindert de kans op overbelasting en op blessures.

VOETEN

Voeten hebben veel te verduren en verdienen daarom een goede verzorging. Voetmassage bevordert niet alleen de bloedsomloop in voeten en onderbenen, maar geeft ontspanning aan het hele lichaam.